salade van gegrilde inktvis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In Nederland eten we steeds vaker inktvis. Mister Kitchen ging aan boord van een vissersboot en kwam thuis met dit zonnige recept voor salade met gegrilde inktvis!

salade van gegrilde inktvis met geroosterde paprika

voorgerecht | 4 personen

2 rode paprika’s
50 g rucola
1 el witte balsamico azijn
3 el extra vergine olijfolie + voor erover
4 inktvissen*
1-2 el milde olijfolie
½ gezouten ingemaakte citroen*, schil zeer kleingesneden
1 volle el kappertjes

Rooster de paprika’s boven een gasvlam rondom, totdat de schil zwart blakert en het vruchtvlees iets zachter is. Je kunt ze ook in de oven op 220°C in ± 15-20 min. roosteren of boven de withete kooltjes van de bbq. Laat de paprika’s in een plastic zakje iets afkoelen en trek dan de schillen eraf. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Meng de rucola, paprika, balsamico en extra vergine olijfolie en verdeel over borden.

Maak de inktvissen schoon en bak of grill de inktviszakken en tentakels.

Bestrijk ze hiervoor met wat olie en grill of bak ze in een (liefst gietijzeren) koekenpan of grillpan 2 min. per kant. Voeg evt. na het keren nog wat olie toe. Breng de vis op smaak met grof gemalen zwarte peper, zout, extra vergine olijfolie en de ingemaakte citroen. Verdeel de inktvis over de salade bestrooi met de kappertjes en serveer.

* Je kunt hiervoor ook de lijfjes of tubes gebruiken, die zijn al helemaal schoongemaakt. Gezouten, ingelegde citroen is bij mediterrane winkels te koop. Halveer de citroen, verwijder de pulp en snijd de schil in heel kleine stukjes, het is sterk van smaak maar voegt een enorm lekkere smaak toe aan de salade.

Bereiden ± 30 min.

PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

 

Salade gegrilde inktvis