Puur en vers van het land. Combineer romige boerenzuivel, sappige besjes en zoete aardbeien eens met frambozenjam. Voor bij het ontbijt, de lunch, de picknick of als zomertoetje. Less is more zullen we maar zeggen.
ontbijt-, lunch of nagerecht (8 personen)
1 vanillestokje, opengesneden
400 g verse (boeren)roomkaas naturel
25 g suiker
200 ml slagroom
8 el frambozenjam
40 ml (Hollandse) frambozenlikeur
400 g zomerfruit,
bijv. frambozen, bessen en bramen
Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje. Klop met een mixer de roomkaas met de suiker en het vanillemerg glad en romig. Voeg de slagroom in een dun straaltje toe en klop tot een dikke, romige crème.
Meng de jam met de likeur en verdeel over 8 afsluitbare (weck)potjes van 150 ml. Schep er de vanillecrème op. Sluit de potjes en bewaar ze in de koelkast.
Maak het fruit schoon en bewaar goed afgedekt en gekoeld als je gaat picknicken*. Of garneer de vanillecrème in de potjes met het fruit en serveer meteen.
*Vervoer de roompotjes en het fruit apart (gekoeld). Open ter plekke de potjes, garneer ze rijkelijk met zomerfruit en steek er een lepel in.
Bereiden ± 30 min.
p.p. 325 kcal / 5 g eiwit / 26 g vet / 18 g koolhydraten
Receptuur Janneke Philippi fotografie Eric van Lokven styling Cyn Ferdinandus bereiding Bart Stuart