roergebakken garnalen en shiitakes met mie

roergebakken garnalen en shiitakes met mie
Roergebakken garnalen en shiitakes met mie deliciousmagazine.

De wok wint van de klok vandaag. Op drukke donderdag eens geen ingewikkelde maaltijden, maar een makkelijk doordeweeks recept. Max. 25 minuten en er staat een top vis-wokgerecht op tafel!

roergebakken garnalen en shiitakes met mie

hoofdgerecht | voor 2 personen

250 g rauwe garnalen
2 tenen knoflook, één geperst, de ander in plakjes
1 citroen, schil geraspt, sap geperst
4 el zonnebloemolie
175-200 g eiermie
100 g shiitake, in plakjes
struik paksoi, in brede repen
3 el oestersaus
2 el grof gesneden koriander

Spoel de garnalen schoon, dep droog en verwijder het darmkanaal. Meng met de geperste knoflook, citroenrasp en 1 el olie en laat 5 min. staan.

Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar, giet af en schud om met 1/2 el olie.

Verhit 1 el olie in een voorverwarmde wok en roerbak hierin snel de garnalen, tot ze roze kleuren. Neem uit de pan. Voeg 11/2 el olie toe en roerbak de knoflookplakjes en shiitake 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak ± 3 min. Schep om met de mie en garnalen en warm op halfhoog vuur goed door. Voeg de oestersaus en 2 el citroensap toe en schep nogmaals om. Serveer met koriander.

Bereiden ± 25 min.

PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB DE VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOODSTYLING EKE MARIËN

Dit recept verscheen eerder in delicious. – maart 2007