De wok wint van de klok vandaag. Op drukke donderdag eens geen ingewikkelde maaltijden, maar een makkelijk doordeweeks recept. Max. 25 minuten en er staat een top vis-wokgerecht op tafel!
roergebakken garnalen en shiitakes met mie
hoofdgerecht | voor 2 personen
250 g rauwe garnalen
2 tenen knoflook, één geperst, de ander in plakjes
1 citroen, schil geraspt, sap geperst
4 el zonnebloemolie
175-200 g eiermie
100 g shiitake, in plakjes
struik paksoi, in brede repen
3 el oestersaus
2 el grof gesneden koriander
Spoel de garnalen schoon, dep droog en verwijder het darmkanaal. Meng met de geperste knoflook, citroenrasp en 1 el olie en laat 5 min. staan.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar, giet af en schud om met 1/2 el olie.
Verhit 1 el olie in een voorverwarmde wok en roerbak hierin snel de garnalen, tot ze roze kleuren. Neem uit de pan. Voeg 11/2 el olie toe en roerbak de knoflookplakjes en shiitake 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak ± 3 min. Schep om met de mie en garnalen en warm op halfhoog vuur goed door. Voeg de oestersaus en 2 el citroensap toe en schep nogmaals om. Serveer met koriander.
Bereiden ± 25 min.
PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB DE VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOODSTYLING EKE MARIËN
Dit recept verscheen eerder in delicious. – maart 2007