Wij eten vanavond Chinees. Home made, geen afhaal. Want zeg nou zelf, een roerbakschotel is zelfgemaakt toch het allerdelicioust?
lunch- of voorgerecht (2 personen)
geroerbakte taugé met gamba’s, lente-ui, koriander en gember
1 el zonnebloemolie
200 g rauwe, gepelde gamba’s, staart er nog aan
½ teen knoflook, fijngesneden
½ el sesamolie
½ rode peper, zaad verwijderd, fijngesneden
verse gember (stukje van ± 3 cm),
geschild en fijngesneden
2 lente-uitjes, in schuine stukken van ± 3 cm
½ teen knoflook, fijngesneden
200 g taugé
10 g verse koriander, fijngesneden
1 el sesamzaad, licht geroosterd in een droge koekenpan
Verhit een wok of wat diepere koekenpan goed heet. Voeg de zonnebloemolie toe en direct erna de gamba’s. Roerbak ze in 2-3 min gaar en net roze van kleur. Voeg in de laatste min. de knoflook toe.
Haal de gamba’s uit de pan en leg afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik op een bord.
Draai voor de taugé het vuur iets lager, voeg de sesamolie, rode peper, gember, lente-ui en knoflook toe en roerbak 1-2 min. Voeg dan de taugé toe en roerbak kort mee.
Meng het knapperige taugémengsel met de gamba’s op een ruime schaal en bestrooi met koriander en sesamzaad.
Bereiden ± 20 min
RECEPTUUR: KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN STYLING: JET KRINGS
Dit recept verscheen eerder in delicious. mei 2012.