quinoasalade met witlof, spekjes en appel

quinoasalade met witlof, spekjes en appel

Quinosalade met witlof

Naast de natuurwinkel krijgt ook de supermarkt een steeds grotere keuze aan healthy food. Kies bijv. voor quinoa (gewoon bij de granen in de supermarkt) i.c.m. verse biologische witlof en appel in deze power-quinoasalade.

quinoasalade met witlof, spekjes en appel

bij- of lunchgerecht | 4 personen

150 g quinoa
5 el extra vierge olijfolie
4 sjalotten, in dunne ringen
100 g spekreepjes
2 el vlierbesbloesem- of wittewijnazijn
600 g witlof, bittere kern verwijderd
1 rode (Breaburn) appel
fijngesneden bosui of bieslook, voor de garnering
evt. geroosterd zuurdesembrood, voor erbij

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat in een zeef uitlekken en iets afkoelen.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de sjalot en spekreepjes op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blus af met de azijn en roer de rest van de olie erdoor. Snijd de witlof in de lengte in dunne plakken. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in lange parten. Schep in een ruime kom alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngesneden bosui of bieslook. Geef er evt. geroosterd zuurdesembrood bij.
Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JACHT  FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS  BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI  MMV DE KRAT PRODUCTIE ELLEN VAN MOL