pastinaaksoep met gekruide pastinaak en peterselie-olie
voorgerecht | 4 personen v
60 g roomboter
3 tenen knoflook, fijngesneden
125 g ui, grof gesneden
1 l groentebouillon
500 g pastinaak, geschild, in blokjes
200 g knolselderij, geschild, in blokjes
gekruide pastinaak
1 el olijfolie
30 g boter
1 tl anijspoeder
½ tl komijnpoeder
100 g pastinaak, in blokjes
1 teen knoflook, fijngesneden
peterselie-olie
handvol platte peterselie
75 ml olijfolie
1 teen knoflook
Zo maak je de pastinaaksoep: verwarm de boter in een soeppan. Bak hierin de knoflook en ui in 10-15 min. op laag vuur goudgeel en zacht. Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm intussen voor de gekruide pastinaak op halfhoog vuur de olijfolie en boter en voeg de specerijen en pastinaak toe. Bak de pastinaak zachtjes goudbruin in 5-8 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper.
Pureer intussen voor de peterselie-olie alles met een snuf zout in de blender en laat deze 2 min. draaien. Schenk de soep in kommen, leg wat gekruide pastinaak in het midden en druppel wat olie over de pastinaaksoep. Bereiden ± 55 min.
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN