pastasalade met radicchio en pesto

Het is bijna onmogelijk om het beste recept óóit te kiezen. Maar in veel favorieten speelt pasta ongetwijfeld een hoofdrol. Vandaag een pastasalade gevuld met kaas met knapperige pancetta en een bittertje van de radicchio.

hoofdgerecht (4 personen)

30 g basilicum (blaadjes en stelen) + extra voor garneren
15 g pijnboompitten
100 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
1 teentje knoflook
sap van een ½ citroen
100 ml extra vierge olijfolie
100 g pancetta*, gesneden
½ krop radicchio (rode sla)
500 g verse ravioli, gevuld met kaas (in het koelvak)

 Pureer de basilicumblaadjes met de pijnboompitten, 25 g van de Parmezaanse kaas, knoflook, citroen en olijfolie tot een grove pesto.

Snijd de plakjes pancetta in dunne reepjes en bak ze uit in een koekenpan op matig vuur. Snijd de radicchio in dunne reepjes.

Kook de ravioli volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in ruim kokend water met een snuf zout. Laat de ravioli uitlekken en spoel koud onder de kraan.

Schep de pesto in een kom om met de ravioli en radicchio en verdeel de sla over de borden. Garneer met takjes basilicum en pancettareepjes. Geef er de rest van de kaas bij.
Bereiden ± 30 min.

*Pancetta is ongerookt, doorregen buikspek. Door het ‘aan de lucht te drogen’ krijgt het een unieke, iets zoete smaak. Het is te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels en goed gesorteerde supermarkten. Vervang het evt. door bakbacon.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING LAURA JONGENEEL BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

Dit recept verscheen eerder in delicious.magazine.

 

 

pastasalade-delicious