nr.1 foodmagazine

octopus met pico de gallo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zeker, côte de boeufs op de barbecue, naast wat drumsticks en speklapjes zijn flink lekker. Maar de dieren uit de zee zijn zeker net zo smaakvol, helemaal wanneer je ze bedelft onder een gulle schep aromatische pico de gallo.

baby-octopus met pico de gallo

lunch- of licht hoofdgerecht | 4 personen

2 laurierblaadjes
1 el zwarte peperkorrels
4 el wittewijnazijn
1 kg babyoctopus, schoongemaakt (bestel bij je viswinkel)
125 ml olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl fijne kristalsuiker

pico de gallo
4 el olijfolie
2 groene pepers, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tomaten, zaad verwijderd, in stukjes
sap van 1 limoen + limoenpartjes voor erbij
blaadjes van ½ koriander

Vul een grote pan met water en voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, azijn en 1 el zeezout toe. Breng aan de kook en kook de octopusjes hierin ± 30 min. of tot ze zacht en gaar zijn.

Meng intussen alle ingrediënten voor de pico de gallo.

Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur.

Giet de octopus af en schep er de olie, knoflook, suiker en royaal zout en peper door.

Rooster de octopus rondom 4-5 min. tot ze schroeiplekjes krijgen. Serveer ze met de pico de gallo en limoenpartjes om over de octopus uit de knijpen.

Bereiden ± 35 min. / koken ± 30 min.

RECEPT VALLI LITTLE WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

octopus met pico de gallo | delicious