Goed nieuws: we hebben onze eigen delicious. jam! Verrukkelijk op vers brood maar je kunt er deze zomer ook eens deze roomijsjes met fruitswirls mee maken. Want puur fruit smaakt extra lekker met room, yoghurt & honing.
koop hier jouw favoriete delicious.jam!
yoghurt-honing ijsjes met fruitswirls
± 8 ijsjes à 90 ml
300 ml Griekse yoghurt
80 g vloeibare honing
200 ml slagroom
150 g jam (delicious. frambozen, delicious. braam-appel of delicious. perzik-rode bes)
topping
80 g geschaafde kokos
75 g gehakte cruesli of 50 g chocoladestrooisel
ook nodig: 8 ijslolly vormpjes, inh. ± 90 ml
Meng in een kom de yoghurt met de honing. Klop in een ander ruime kom de slagroom stijf. Spatel de yoghurt door de slagroom. Roer de jam los met 50 ml koud water. Spoel de ijslollyvormpjes met koud water en schep er om en om wat jam en wat van het yoghurtmengsel in. Begin met de jam. Roer met de achterkant van een theelepeltje even door in de vormpjes om ze te marmeren en laat in vriezer ± 4 uur, maar liever 1 nacht bevriezen.
Haal de ijsjes uit de vorm en rol de bovenkant door de topping. Druk goed aan en laat de lollies weer even ± 30 min. in de vriezer helemaal bevriezen.
Bereiden ± 15 min. / invriezen ± 4,5 uur
RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE STYLING EN FOODSTYING STUDIO PHILIPPI