chocoladecakejes

Heerlijk bij een cappuccino deze kleine chocoladecakejes.

Chocoladecakejes

Voor ± 20 stuks

2 eieren
3 eierdooiers
75 g rietsuiker
125 g chocolade (70% cacaoboter), in stukjes
125 g boter + extra voor het invetten
25 g gezeefde bloem
fijne kristalsuiker
zilverpillen en/of gekonfijte limoenschil* voor de garnering

Voorbereiden (liefst 1 dag van tevoren): klop de eieren, dooiers en rietsuiker luchtig in een kom. Smelt de chocoladestukjes samen met de boter au bian-marie. Neem het chocolademengsel van het vuur en klop het geleidelijk door het eimengsel. Spatel langzaam de gezeefde bloem erdoor.

Vet 1 of 2 muffinvorm(en) voor kleine cakejes goed in met boter, bestuif met suiker en schud het teveel er weer uit. Vul de vormpjes met het beslag. Zet ze minimaal 4 uur, maar liefst 1 dag, in de koelkast.

Bereiden: verwarm de oven voor op 180C versier de cakejes naar wens met de zilverpillen en bak de cakejes 10 min. In de oven. Zodra het midden van de cakejes is gerezen en droog aanvoelt, zijn ze klaar.

De binnenkant mag zacht blijven. Laat afkoelen en neem ze uit de muffinvorm.

Garneer evt. Met wat gekonfijte limoenschil.

* Gekonfijte limoenschil kun je zelf maken: schil 3-4 limoenen en snijd de schil in reepjes. Kook deze in het dubbele gewicht aan water plus het dubbele gewicht aan suiker ±3 uur zachtjes. Leg de schilletjes op een rooster en zet ze op de laagste stand ±3 uur in de oven. Snijd ze dan in dunne reepjes. Te veel werk? Gebruik eventueel kant-en-klare gekonfijte citroenrasp die je kunt vinden bij de bakproducten in de supermarkt.

Bereiden ±25 min/ opstijven 4 uur – 1 dag / oven ± 10 min.

delicious.koffie mild&fris past perfect bij deze chocoladecakejes!
161005_del11_prod_koffie_fris-v

Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.

Bestel delicious.koffie hier

RECEPTEN EKE MARIEN, LENNO MUNNIKES FOTOGRAFIE PETER KOOIJMAN STYLING DESIREE VAN DIJK 

 

chocoladecakejes