Verslaafd aan pure chocolade? Dan is het extra fijn om te weten dat pure chocolade met 70% cacao niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je is. Er zit vitamine C, antioxidanten en mineralen, zoals ijzer, zink en magnesium in. Kom maar op met de mousse au chocolat.
nagerecht (6 personen)
250 g pure chocolade (70% cacaogehalte),
in stukjes
3 eieren*, gesplitst
350 ml slagroom
100 g suiker
rood fruit (aardbeien, bessen, frambozen, bramen) voor erbij
muntblaadjes, voor de garnering
Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan bijna kokend water, zorg ervoor dat de kom het water niet raakt).
Klop intussen de eierdooiers los. Klop de slagroom met 50 g suiker tot hij net iets dikker is dan yoghurt. Klop de eiwitten half stijf, voeg de rest van de suiker toe en klop ze stijf. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de dooiers erdoor. Spatel dan het eiwit door het chocolademengsel.
Klop de slagroom beetje bij beetje met een garde door het chocolademengsel. Neem niet te veel tegelijk, want anders stolt de chocolade door de koude slagroom. Het laatste deel kun je er wel ineens doorheen spatelen. Laat 2-3 uur in de koelkast opstijven.
Maak m.b.v. 2 hete lepels mooie quenelles (ovale ‘bolletjes’). Serveer met wat fruit en garneer met een blaadje munt.
Bereiden ± 15 min. / opstijven ± 3 uur
* In dit gerecht gaan rauwe eieren. Zorg voor kakelverse eieren en geef
het gerecht niet aan mensen uit risicogroepen (ouderen, zieken, kleine
kinderen en zwangeren).
Tip: je kunt de chocolademousse ook laten opstijven in kleine eenpersoonsbakjes.
RECEPTEN EN BEREIDING RESTAURANT PASTIS FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING LAURA JONGENEEL
Dit recept is eerder verschenen in delicious. magazine.