uit de Miele-oven: scones

miele_1_620

Met de bakovens van Miele bereid je in een handomdraai een perfect luchtig brood met knapperige korst, sappig vlees of – en dat is stiekem onze favoriet – verse homemade scones!

Elk gerecht, elk ingrediënt heeft z’n eigen karakteristieke eigenschappen. Het is de kunst van het koken, om te weten wat die eigenschappen zijn. Zo laat je de smaak ervan volledig tot zijn recht komen. Die kunst van het koken kun je gerust aan de ovens van Miele overlaten! De ovens zijn echte alleskunners. Meer weten? Kom dan naar een kosteloze kookdemonstratie in het Miele Inspirience Centre en ervaar zelf de vele voordelen van een Miele-oven.

scones uit de Miele-oven

zoet | voor 8 personen

225 g bloem
12 g bakpoeder
50 g suiker
1/2 ei
135 ml melk
65 g boter, op kamertemperatuur
30 g rozijnen, grof gehakt
250 ml room
1,5 el gember, fijngehakt

Verwarm de Miele-oven voor op Hetelucht Plus 175 ºC.

Meng de bloem in de keukenmachine met het bakpoeder en de suiker. Doe het ei en de melk erbij en laat de keukenmachine even draaien. Voeg vervolgens de boter toe. Meng als laatste de rozijnen door het deeg.

Verdeel het deeg in kleine bolletjes en maak hiervan platte rondjes. Leg de deegrondjes op een ingevette bakplaat en schuif deze in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Hetelucht Plus 175 °C
  • Bereidingstijd 15 minuten

Laat de scones op een rooster afkoelen. Sla de room goed stijf en spatel de gember er voorzichtig door. Halveer de scones en schep er wat gemberroom tussen.

 – ADVERTORIAL –

 

scones uit de Miele oven - delicious