meatloafjes met oogst-salsa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

meatloaf-oogstsalsa

In het weekend hebben de meeste mensen tijd om eens uitgebreid te koken. Mét kids, want die maken gewoon hun eigen meatloafjes. Voor de salsa geldt: houd de ingrediënten voor de salsa lekker grof. Dat staat stoer en heeft een extra knapperige beet. En tussen ons: het is ook nog eens erg easy!

meatloafjes met oogst-salsa

hoofdgerecht | 4 personen

400 g rundergehakt
1 bosje kruiden van elk (à 15 g): platte peterselie, munt en koriander, grof gehakt
4 takjes rozemarijn
8 plakken bacon
1 komkommer
250 g sappige rijpe kerstomaatjes, in partjes
1 ui, fijngesneden
3 el groene olijfolie + extra om brood in te dippen
1 stevig (vloer)brood en balsamico voor erbij

Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng het gehakt met 1/3 van de kruiden en breng op smaak met zout en peper. Vorm er 4 ‘blokken’ van en leg er een takje rozemarijn op. Wikkel elk ‘blokje’ in 2 plakjes bacon. Leg de meatloafjes op de naad van de bacon op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meatloafjes in de oven in 15 min. gaar.

Snijd intussen de komkommer in de lengte in vieren. Schraap de zaadlijsten met een stevige theelepel eruit en snijd de komkommerhelften in blokjes van 1/2 cm. Prak de tomaatjes grof met een vork. Schep er de komkommer, de ui, rest van de kruiden en olijfolie door. Breng goed op smaak met zout en peper.

Leg de meatloafjes op 4 borden. Schep er de salsa bij en serveer met flinke stukken brood. Geef er nog wat mooie groene olijfolie en evt. balsamicoazijn bij om het brood in te dippen.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 15 min.

grove salsa
Houd de ingrediënten voor de salsa lekker grof. Dat staat stoer en heeft een extra knapperige beet. Door het prakken van de tomaatjes komen de heerlijke tomatensappen vrij die de salsa zijn frisse smaak geven. En je hebt geen azijn of citroen meer nodig.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS FOODSTYLING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept komt uit delicious. september 2012.

meatloaf oogst salsa - delicious