marokkaanse eieren in paprikasaus

Klassiekers rondom de Middellandse Zee met een twist van delicious.friend Janneke Philippi, dat is wat wij eten vandaag. Zoals deze onweerstaanbare pittige vega-eieren uit Marokko. Enjoy!

Maak ook eens deze Indische eieren met sperzibonen!

marokkaanse eieren in paprikasaus

hoofdgerecht | 4 personen | v

800 g tomaten
2 el olijfolie
2 rode uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, in plakjes
1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
1 gele en 1 rode paprika, in reepjes
8 eieren
1 tl mild paprikapoeder
1 bosje platte peterselie, grof gesneden
4 flinke el volvette yoghurt 10% of Griekse Yoghurt

Zet met een scherp mesje een kruisje onderin de tomaten, dompel ze onder in ruim kokend water en neem na 5-10 tellen eruit. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes.Verhit in een wijde braadpan* of hapjespan de olijfolie. Bak de uien, knoflook en de rode peper 1 min. zachtjes. Bak de paprika 1 min. zachtjes mee. Voeg de tomaatstukjes toe aan het paprikamengselmengsel en stoof afgedekt 10 min. mee.

Druk met de onderkant van een juslepel 8 kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven elk kuiltje een ei. Verwarm nog 4-5 min., tot de eieren naar wens gaar zijn.

Bestrooi de eieren met zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie. Serveer de eieren met een flinke lepel yoghurt. Lekker met Marokkaans of Turks brood.

* Heb je niet een heel wijde braadpan, dan kun je ook 2 ruime koekenpannen nemen.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Marokkaanse eieren in paprikasaus - delicious
Marokkaanse eieren in paprikasaus - delicious