loempia’s maken

Ok, we bekennen: we houden van loempia’s. Niet alleen omdat ze zo lekker (kunnen) zijn, maar ook zeker omdat het maken zo leuk is! En we zijn niet de enige: bij The Colour Kitchen in Amsterdam geven ze a.s. zaterdag 1 juni een workshop loempia’s maken. Voor kinderen…dat wel.

De kids maken tussen 16 en 18 uur ook nog nasi met saté in de professionele keuken. Ouders niets te doen? Jawel hoor! Jullie kunnen lekker borrelen.  Aanmelden voor de kis kan via 020-4486616.

Alvast in de stemming komen? Maak deze loempia’s met kip, garnalen en paddenstoelen. Easy en toch super lekker!

Trek in meer Aziatische recepten? Bestel het speciale Azië-nummer uit 2012! Van recepten in pakketjes (zoals deze loempia) tot authentieke bouillon-fondue!

loempia met kip, garnalen en paddenstoelen

vooorgerecht | 4 personen

1 ei
4 grote diepvries loempiavellen (21 cm Ø, toko), ontdooid
frituurolie
evt. dipsaus van sojasaus, bosuiringen, rodepeper-ringen en sesamzaad, voor erbij

vulling
125 g taugé
75 g kipfilet, fijngesneden
50 g grote rauwe garnalen, gepeld, fijngesneden
10 g gedroogde Chinese paddenstoelen, geweekt*, steeltjes verwijderd, fijngesneden
1 el donkere sojasaus
½ el Shaoxing rijstwijn of droge sherry
½ tl sesamolie
½ tl sechuanpeper (toko), fijngewreven

Meng voor de vulling de taugé, kipfilet, garnalen, paddenstoelen, sojasaus, rijstwijn, sesamolie, ½ tl zout en de sechuanpeper goed door elkaar.

Klop het ei los met 1 el water. Haal de loempiavellen voorzichtig van elkaar en leg ze met één punt naar je toe op je werkvlak. Schep op elk loempiavel ± 5 el vulling en vouw de onderkant eroverheen. Vouw de zijkanten naar binnen. Bestrijk de bovenrand met het losgeklopte eimengsel en vouw de vellen dicht tot een envelopje.

Verhit de frituurolie tot 180⁰C., liefst in een frituurpan.

Laat de loempia’s met de gladde kant naar boven in de olie glijden en bak ze, per 2 of per 4 in 3-4 min. onder regelmatig keren goudbruin en gaar. Schep de loempia’s met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer direct, evt. met een dipsaus.

* Chinese gedroogde paddenstoelen zijn verkrijgbaar bij de toko. Ze zijn het lekkerste wanneer je ze 1 nacht laat weken.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN EN BEREIDING COEN BEUTE FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN-WILLEM VAN RIEL PRODUCTIE ELLEN VAN MOL

* Dit recept verscheen eerder in delicious. april 2012. Meer Aziatische recepten en dit nummer nog niet in huis? Bestel ‘m hier!

loempia kip garnalen en paddenstoelen | delicious
loempia kip garnalen - delicious