linguine met pancetta, salie en kastanjes

linguine met pancetta, salie en kastanjes

Wanneer je pasta verrijkt met flinke smaakmakers zoals kastanjes, salie en pancetta heb je weinig andere ingrediënten nodig. Wij kiezen hier voor linguine, een pastasoort die iets dikker, breder en platter is dan spaghetti.

linguine met pancetta, salie en kastanjes
lunch of voorgerecht | 4 personen

300 g gepofte en gepelde kastanjes
200 g pancetta, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
80 ml witte wijn
250 ml slagroom
6 grote verse salieblaadjes, dun gesneden
500 g verse linguine (of andere pasta)
geschaafde parmezaanse kaas om te bestrooien
gebakken salieblaadjes voor garnering

Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de gepofte kastanjes in een braadslee en rooster ze nog 20 min. Halveer ze.

Bak intussen de spekjes al omscheppend in ± 5 min. knapperig in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Voeg de knoflook toe en schep om tot het aroma vrijkomt. Schenk de wijn erbij en laat in ± 3 min. inkoken. Voeg de room en salie toe. Laat de saus nog 5 min. stoven, zodat de room iets inkookt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Kook intussen in een grote pan met licht gezouten kokend water de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

Voeg de linguine en kastanjes toe aan de saus met spekjes. Schep goed om met een pastatang. Bestrooi de linguine met Parmezaanse kaas, gebakken salieblaadjes en versgemalen peper.

Bereiden ± 25 min.

zo pof je kastanjes:

1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Maak met een mes kruiselings diepe inkervingen op de ronde kant van de kastanjes.

2 Doe ze in een braadzak en voeg 3-4 el water toe. Rooster ze 20 min. tot de schillen bij de inkerving omkrullen.

3 Pel de kastanjes en de vliesjes met een scherp mesje. Trek katoenen handschoenen aan als de kastanjes nog erg warm zijn.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING AMBER KELLER FOODSTYLING KERRIE RAY BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN