Ga vanavond voor lekker spicy! Marineer eerst de lamskoteletten met currypasta. Gril ze en maak de rijst geel met kurkuma. Citroen erover en klaar!
Probeer ook eens deze Indiase pizza met lamsvlees en aubergine!
korma lamskoteletten met biryani-rijst
hoofdgerecht | 4 personen
12 lamskoteletjes, bot schoongemaakt (vraag je slager dit te doen)
100 g korma-currypasta
2 el zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 laurierblaadje
1 kaneelstokje
5 kardemompeulen, gekneusd
300 g basmatirijst
1½ tl gemalen kurkuma
20 g gebakken uitjes (zakje)
½ rode ui, in dunne ringen
40 g rozijnen
4 takjes munt, alleen de blaadjes
citroenpartjes, voor erbij
Bestrijk de lamskoteletjes met de currypasta en zet apart om te marineren.
Verhit intussen de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui ± 4 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, het laurierblaadje, kaneelstokje en de kardemompeulen toe. Bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe, schep om en voeg 600 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ± 20 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
Verhit intussen een grillpan en gril de koteletjes in delen ± 2 min. per kant voor medium rare of naar wens langer. Laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie ± 5 min. rusten.
Schep de helft van de rijst in een schaal en houd warm. Voeg de kurkuma en 1 el water aan de rest van de rijst toe, schep om tot de rijst mooi egaal geel van kleur is en kook nog 2 min. op laag vuur. Verwijder het laurierblaadje
en het kaneelstokje. Schep de gele rijst door de witte rijst. Verdeel de gebakken uitjes, rode ui, rozijnen en munt erover.
Serveer met de lamskoteletjes en geef de citroenpartjes erbij. Lekker met spinaziesalade uit ons delicious.groenteboek, zie pag. 132!
Bereiden ± 35 min.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE CHRIS CHEN, PETRINA TINSLAY STYLING MICHELLE NOERIANTO, VIVIEN WALSH BEWERKING MINTA NICOLAÏ