kruidenkip met mangosalsa
hoofdgerecht | 4 personen
Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer het vlees dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor.
2 bosjes koriander, blaadjes geplukt, steeltjes gehakt
steeltjes van 1 bosje bladpeterselie, gehakt
3 tenen knoflook, grof gesneden
10 cm (50 g) verse gemberwortel, geschild, grof gesneden
100 ml zonnebloemolie
1 groene peper, grof gesneden
2 el sojasaus
2 limoenblaadjes (djeroek poeroet)*, fijngesneden
rasp en sap van 2 (bio)limoenen
1 hele kip, in 8 stukken (vraag je poelier dit te doen)
mangosalsa
2 mango’s, in blokjes
¼ komkommer, zaad eruit geschraapt, in blokjes
4 bosuitjes, fijngesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
sap van 1 limoen
2½ el olijfolie
Hak de koriander- en peterseliesteel, knoflook, gember, zonnebloemolie, groene peper, sojasaus, limoenblad en limoenrasp en -sap in een kleine keukenmachine fijn tot een pasta. Maak met een mes inkervingen in de stukken kip en wrijf ze in met de pasta. Marineer de kip afgedekt minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kom en schep er zout en peper naar smaak door.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de stukken kip op een bakplaat en braad ze in 35-40 min. gaar in de oven, keer ze halverwege.
Serveer de kip met de mangosalsa en korianderblaadjes.
* Verkrijgbaar bij de toko (vaak uit de diepvries). Vervang ze evt. door extra limoen- of citroenrasp.
Bereiden ± 30 min. / marineren 2 uur-1 nacht / oven ± 40 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN