kokos-chilivarkensvlees met noedels
hoofdgerecht | 4 personen
1 el chilipeperpasta*
3 tenen knoflook, geperst
1 ½ el geraspte gember
25 g geschaafde kokos**
75 ml arachide-olie
450 g varkensfilet, in 1 cm plakjes
2 baby paksoi, in de lengte gehalveerd*
½ bosje lenteuitjes, fijngesneden
150 g oesterzwammen, gehalveerd
2 el Chinese rijstwijn (shaoxing)
1 el sojasaus
2 el oestersaus
270 sobanoedels*, gekookt, afgegoten en koudgespoeld
1 lange rode peper, in flinters gesneden
Meng de chilipeperpasta, knoflook, gember, kokos en 2 el olie in een kom. Doe de helft van het mengsel in een tweede kom, voeg de varkenshaas toe en schep deze door het mengsel. Dek af en laat 15 min. marineren.
Verhit 1 el olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak de varkenshaas 2 min. bruin, neem uit de pan en zet weg.
Blancheer de paksoi 2 min. in kokend water tot het gaar is. Giet af en zet weg.
Zet de wok terug op hoog vuur met de overige olie. Voeg de lente-ui toe en de rest van het kokosmengsel en roerbak 1 min. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak nog 2 min. tot ze gaan geuren. Voeg de rijstwijn, sojasaus en oestersaus toe en roerbak nog 1 min. Doe het varkensvlees terug in de wok en roerbak nog 2 min.
Verdeel de noedels over de kommen en leg de pak choi en het varkensvlees erop en garneer met de rode peper en wat extra kokos.
* Chilipeperpasta koop je bij de supermarkt. Baby paksoi haal je in Aziatische supermarkt. Vervang het evt. door in stukken gesneden paksoi. Shaoxing koop je bij de toko of Aziatische supermarkt. Vervang het evt. door droge sherry. plus plaatsen Sobanoedels zijn verkrijgbaar bij Aziatische winkels en natuurwinkels. plus plaatsen
** Geschaafde kokos is gedroogd of uit de diepvries te koop bij Aziatische winkels. of schaaf zelf verse kokosnoot.
Bereiden ± 20 min. / marineren ± 15 min.