Er gaat niets boven zelfgemaakte hummus (spreek uit: goe-moes). Zó simpel, zó lekker.
Kikkererwten vormen de basis van hummus. Gepureerd met knoflook en olijfolie, en op smaak gebracht met tahini en een kneepje frisse citroen is het niet alleen een erg lekkere dip, maar ook eentje boordevol vezels en vitaminen! Zet de hummus minstens 1 uur koel weg om op smaak te komen. Geef er geroosterd pitabrood bij. Ook lekker: gefrituurde aardappelschillen of geroosterde kipspiesjes met komijn.
hummus
dip voor 6-8 personen
2 blikken kikkererwten (à 400 ml), uitgelekt
2 tenen knoflook, grof gehakt
75 ml olijfolie extra vierge + extra
2-3 el vers citroensap
tahini (sesamzaadpasta)
paprikapoeder
1 bosje verse peterselie, fijngehakt
pitabrood
Pureer de kikkerwten met de knoflook in de keukenmachine. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe en pureer tot een smeuïge, dikke puree. Voeg citroensap, tahini en peper naar smaak toe en schep op een bord. Zet de hummus minstens 1 uur gekoeld weg zodat de smaak kan ontwikkelen. Laat de hummus bij serveren op kamertemperatuur komen. Schenk er rijkelijk olijfolie over en bestrooi met paprikapoeder en verse peterselie. Geef er geroosterde puntjes pitabrood bij.