hoppers met ei, sambal en kokos

hoppers met ei, sambal en kokos

Hoppers zijn een typisch Sri Lankaans ontbijt. In speciale mini-pannen met een komvormige bodem (een mini-wok kan ook) worden flinterdunne omeletjes van rijstbeslag gemaakt, waarin een eitje wordt gegaard. De topping is ’n kruidig mengsel, hier vers gemaakte sambal.

Probeer ook deze Indiaas gekruide kip!

hoppers met ei kokossambal

ontbijtgerecht (4 personen)

½ tl gedroogde gist
60 g rijstebloem*
¼ tl suiker
100 ml kokosmelk
zonnebloemolie om in te vetten
4 eieren
evt. ½ bosje koriander, grof gehakt

sambal
1 tl gedroogde garnalen
3 rode pepers, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
1 grote ui, fijngesneden
sap en rasp van 1 (bio)limoen
2 el geraspte kokos

Meng 100 ml lauw water met de gist en laat 10 min. staan tot het iets schuimt. Meng de rijstebloem, suiker en ¼ tl zout in een kom en roer er het gistmengsel door. Laat 90 min. afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Meng de kokosmelk erdoor en laat nog 1 uur in de koelkast rusten.

Pureer voor de sambal de garnalen, rode pepers, ui, het limoensap plus -rasp en kokos in de kleine kom van de keukenmachine fijn.

Verhit een anti-aanbak mini-wok of ander klein pannetje met komvormige bodem goed heet voor. Doe wat olie op een stukje keukenpapier en bestrijk het pannetje ermee.

Giet een kleine opscheplepel beslag in de pan en draai direct zo dat het beslag meteen uitvloeit en een kommetje vormt. Bak 3 min. tot het pannenkoekje stevig is en iets bruint aan de rand. Zet het vuur heel laag.

Breek een ei in het midden van het pannenkoekje en bestrooi met zout. Dek de pan af met een passend dekseltje of dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie. Laat het ei in 3-4 min. gaar worden.

Neem de hopper voorzichtig uit de pan, houd warm en maak er zo nog drie. Serveer met de sambal en wat koriander. Lekker met zwarte thee.

Bereiden ± 30 min. / rijzen ± 90 min. / rusten ± 1 uur.

TEKST MAURA JOPPEN RECEPTEN MAURA JOPPEN, TRUDELIES SCHOUTEN, DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR BEREIDING EKE MARIËN STYLING GERECHTEN DÉSIRÉE VAN DIJK M.M.V. MAX HAVELAAR

Kan het jou niet pittig genoeg zijn? Bestel dan snel delicious. pittige ketchup in de webshop!