tonijnsteak met zomerstamppot

Gebruik voor deze tonijnsteak duurzame albacore of witte en kleinere skipjack tonijn. Beiden zijn bij sommige supermarkten en bij de visboer te koop. Ook grote, gegrilde garnalen zijn lekker bij dit stamppotje.

Maak ook eens deze vitello tonnato maaltijdsalade!

zomerstamppotje met gegrilde tonijnsteak

hoofdgerecht | 4 personen

1½ kg kruimige aardappelen
sap en rasp van 1 (bio)citroen + ½ citroen in partjes, voor erbij
1 teen knoflook, fijngesneden
1½ el kappertjes, grof gesneden
250 g crème fraîche
4 tonijnsteaks, à 125 g
2 el milde olijfolie
300 g kerstomaatjes, diverse kleuren
200 g rucola, gewassen
olijfolie extra vierge

Kook de aardappels op laag vuur in een laagje water met zout, afgedekt, in 20-25 min. gaar.

Meng het citroensap, de -rasp, knoflook en helft van de kappertjes door de crème fraîche.

Verhit een grillpan. Bestrijk de tonijnsteaks met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Gril de steaks in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat ze op een plank onder folie even rusten. Leg de tomaatjes in de grillpan en laat ze in een paar min. rondom net licht kleuren.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep er driekwart van de citroenroom, de rucola en zout en peper naar  smaak door. Schep de stamppot op 4 borden en leg er wat gegrilde tomaatjes bij. Leg op elk bord een tonijnsteak, besprenkel royaal met extra vierge olijfolie en leg er  een schepje van de rest van de room op.

Bestrooi met de rest van de kappertjes.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Breng vis eenvoudig op smaak met de delicious. rub voor vis. Makkelijk en snel hier te bestellen in onze webshop.

 

tonijnsteak