thaise rijst met garnalen en koriander

Deze verrukkelijke Thaise rijst: pandanrijst – ook wel jasmijnrijst – heeft een stevige korrel, sterk aroma en nootachtige smaak en wordt vaak geserveerd bij curry’s.

Zin in meer Thaise gerechten? Maak dan ook deze drumsticks.

thaise rijst met garnalen en koriander
hoofdgerecht | 4 personen

2 el zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
250 g sugarsnaps, in grove reepjes
1 rode paprika, in blokjes
1 paksoi, in reepjes
2 el Thaise rode currypasta*
300 g pandanrijst
400 g cocktailgarnalen (diepvries, ontdooid)
1 bosje koriander, grof gesneden
2 limoenen, in partjes

Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Bak de ui ± 1 min. op hoog vuur. Voeg de sugar snaps, paprika en het witte deel van de paksoi toe en roerbak ± 3 min.

Draai het vuur lager, voeg de currypasta toe en roerbak ± 1 min., tot de heerlijke geur vrijkomt. Schep dan de rijst erdoor. Schenk er 400 ml heet water bij, roer goed en breng aan de kook.

Leg de deksel op de pan en draai het vuur zo laag mogelijk. Kook de rijst op matig vuur in 12-15 min. gaar. Zet er eventueel een vlamverdeler onder als het te hard gaat. Leg de laatste 5 min. de garnalen op de rijst en warm ze mee.

Neem de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt nog 5 min. staan. Schep het groene paksoiblad en zout en peper naar smaak door de rijst.

Bestrooi met koriander en serveer met de partjes limoen.

* Thaise rode currypasta vind je bij sommige supermarkten. Het is een geconcentreerde, geurige pasta van specerijen, pepers en kruidenwortels.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN 

 

thaise rijst