Een frisse Arabische avondmaaltijd met zoete paprika’s, speltcouscous en feta. Wees niet te zuinig, als je iets over houdt heb je alvast een heerlijke lunch voor de volgende dag!
Probeer ook dit recept uit ons saladeboek: couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes.
salade van speltcouscous, kikkererwten, feta & kruiden
hoofdgerecht | 4 personen | v
4 zoete rode puntpaprika’s en 4 gele paprika’s
150 g speltcouscous
4-6 el olijfolie
sap en rasp van 1 (bio)limoen
2 blikken kikkererwten (à 400 g), uitgelekt
1 rode ui, in dunne halve ringen
200 g feta, verkruimeld
50 g gepelde gezouten pistachenoten, grof gehakt
1 bosje peterselie, grof gesneden
1 bosje koriander, grof gesneden
2 takjes munt, blad fijngesneden
Verwarm de oven met een bakblik voor op 200°C. Leg de hele paprika’s op het bakblik en rooster ze 20-25 min. tot de schil net blakert.
Keer af en toe. Laat ze afgedekt onder folie in een kom iets afkoelen en pel ze dan.
Bereid de couscous met 2-3 el olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous met een vork los.
Meng de couscous met het limoensap, -rasp en de laatste 3 el olijfolie.
Schep er de kikkererwten, ui, helft van de feta, de nootjes en de kruiden door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer met de geroosterde paprika’s en bestrooi met de rest van de feta.
Bereiden ± 25 min. / roosteren ± 25 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN