saucijzen met gekaramelliseerde sriracha-uien

saucijzen met gekaramelliseerde sriracha-uien

Wil je vanavond eten met pit? Bak lekkere saucijzen in de oven en maak er gekaramelliseerde sriracha-uien bij. Lekker met aardappelpuree.

Probeer ook eens deze pikante saucijzen van de plaat!

saucijzen met gekaramelliseerde sriracha-uien

hoofdgerecht (voor 4 personen)

8 stevige runder- of lamssaucijzen
3 el tijmblaadjes, fijngesneden
3 el olijfolie

sriracha-uien
3 el milde olijfolie
3 uien, in dunne ringen
4 el sriracha* (of andere chilisaus)
3 el donkerbruine basterdsuiker
2 gedroogde rode chilipepers, zonder zaadjes, in stukjes
sap van ½ citroen

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie voor de uien in een pan met dikke bodem op matig tot laag vuur. Voeg de uien, sriracha en suiker toe. Smoor de uien afgedekt 20 min. en schep regelmatig om. Voeg de gedroogde pepers toe en laat onafgedekt in ± 5 min. karamelliseren.

Schep intussen in een kom de saucijzen om met de tijm, olijfolie en wat zout en peper. Leg ze in een met bakpapier beklede braadslee. Bak ze in 20 min. gaar en goudbruin. Roer van het vuur af het citroensap door de sriracha-uien en serveer ze bij de saucijzen.
* Sriracha is een pittige, Thaise chilisaus, te koop bij ruim gesorteerde en Aziatische supermarkten.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN EN BEREIDING WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KRISTEN WILSON BEWERKING DOSIA BREWER