risotto verde met gorgonzola dolce

 

Een bellissimo gerecht, deze risotto verde! Yolanda van der Jagt maakte dit recept voor de hele familie. Een echte topper uit de categorie comfort food.

Risotto verde met gorgonzola dolce

hoofdgerecht (4 personen)

250 g groene asperges (1 bos)
1 kleine courgette
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
½ stengel bleekselderij, fijn gesneden
1 teen knoflook, fijn gesneden
300 g risottorijst
200 ml droge witte wijn
1-1/2 l groente bouillon
100 g spinazie, gewassen en fijngesneden
300 g gorgonzola dolce

Snijd 2-3 cm. (het harde deel) van de onderkant van de groene asperges. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2-3 cm. Snijd de courgette in blokjes.

Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem en fruit de ui en bleekselderij zachtjes glazig. Voeg de knoflook toe en bak 10 tellen mee. Voeg de rijst toe en roerbak mee tot de korrels glazig worden. Blus de rijst af met de witte wijn en laat al roerend opnemen. Roer er dan scheutje voor scheutje de kokende bouillon door terwijl je regelmatig roert. Voeg na 10 min. de courgette- en aspergestukjes toe. Kook de rijst, regelmatig roerend op matig vuur in 20-25 min. gaar. Voeg zoveel bouillon toe dat de risotto nog steeds smeuïg is. Draai het vuur uit als de risotto beetgaar is. Breng het op smaak met zout en peper.

Roer de spinazie en gorgonzola erdoor, leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 5 min. staan.

Bereiden ± 35 min.

TIP: Hak de geel-groene blaadjes van de bleekselderij grof en strooi ze op het laatste moment over de risotto.

PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART