radijssalade met krieltjes en haring

radijssalade met krieltjes en haring

Voor een extra hartig accent kun je aan de radijssalade wat snippers gebakken parmaham of pancetta toevoegen. Geen fan van haring? Kies dan voor gerookte makreel. 

Probeer ook eens deze Taiwanese stoombroodjes met kippenlevertjes en radijs!

radijssalade met krieltjes en haring

hoofdgerecht (4 personen)

500 g krieltjes, in plakjes
125 g diepvriesdoperwten
1 bos (witpunt)radijs, in plakjes
2 el bieslook, fijngeknipt
8 Hollandse nieuwe haringen*

uit de voorraadkast

1 tl (grove) mosterd
3 el extra vierge olijfolie
1 el mayonaise
2 el karnemelk of water
1 fijngesneden sjalotje

Kook de plakjes kriel in 4-6 min. gaar. Voeg de laatste min. de erwten toe en kook ze met de kriel mee. Giet de kriel en erwten af en spoel onder stromend water kort koud.

Klop een dressing van de mosterd, olijfolie, mayonaise en karnemelk of water. Schep de kriel met de erwten, radijs en sjalot door de dressing.

Verdeel de salade over 4 borden. Bestrooi met de bieslook en leg de haringen erbij.

* Deze salade is ook lekker met gerookte makreel in plaats van haring.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

het saladeboekVoor meer salade-inspiratie bestel je hier delicious hét saladeboek!