oogstpizza’s met little gem, pesto van mesclun en kaasflinters

Janneke Philippi kookt maar wat graag met verse groenten. Die gaan perfect op een verse pizzabodem, samen met zachte buffelmozzarella, pijnboompitjes en nog meer kaas. 

Appels over van de oogst? Maak deze snelle appeltaart met rozemarijn!

Voor deze pizza heb je diepvriestuinbonen en mesclun nodig. Diepvriestuinbonen zijn ontdooid makkelijk te dubbeldoppen. Mesclun koop je bij grotere supermarkten, mediterrane winkels, natuur- en groentewinkels. Voor de pizzabodem kozen wij voor een variant die al in de houtoven was voorgebakken: erg lekker!

oogstpizza’s met little gem, mesclunpesto en kaasflinters

hoofdgerecht | 4 personen

2 kropjes little gem
2 el olijfolie + extra
4 verse pizzabodems
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
flinke handvol dubbelgedopte tuinbonen
2 bollen buffelmozzarella (à 125 g)
50 g zwarte olijven, bijv. taggiasche olijven
50 g mesclun
1 teen knoflook
1 el pijnboompitten
50 ml olijfolie extra vierge
75 g overjarige kaas

Snijd een dun plakje van de onderkant van de little gem zodat de slakropjes heel blijven. Snijd de kropjes in partjes en bestrijk ze dun met de olijfolie. Verhit de grillpan goed heet voor en rooster ze zo’n 4 min. per kant, of tot ze mooie roosterstrepen hebben.

Verwarm intussen de oven voor op 240ºC. Bestrijk de pizzabodems met de tomatenpuree. Strooi de tuinbonen erover. Scheur de mozzarella grof en verdeel over de bodems. Bestrooi met de olijven en zout en peper naar smaak. bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en knapperig.

Pureer voor de pesto intussen de mesclun met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie glad. Rasp 3 el van de kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.

Leg de pizza’s op 4 borden. Maak ze af met de gegrilde sla en een flinke lepel pesto. Schaaf van de rest van de kaas mooie krullen boven de pizza’s.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 8 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

ovenrecepten kookboek

Voor de lekkerste recepten uit de oven bestel je hier de special: delicious. 60x ovenrecepten.

oogstpizza
FT Oogst 10-2015