lamshaasjes met yoghurt-raapsteeltjessaus

Heerlijk malse lamshaasjes met een frisse saus erbij. Een echt voorjaarsrecept waar alle gasten aan tafel van zullen genieten. En ook fijn: dit gerecht heb je in plusminus 30 minuten gemaakt. Wij zijn fan!

Heerlijk bij deze lamshaasjes: aardappelsalade met warme olijfolie, bieslook en witte kaas

lamshaasjes met yoghurt-raapsteeltjessaus

hoofdgerecht (4 personen)

20 g boter
500 g lamshaasjes, kamertemperatuur
yoghurt-raapsteeltjessaus
120 g raapsteeltjes
60 g boter
80 g ui, fijngesneden
2 kleine teentjes knoflook, fijngesneden
200 ml witte vermout
400 ml kippenbouillon
200 ml volle yoghurt

Snijd voor de raapsteeltjessaus de worteltjes (het onderste deel) van de raapstelen af.

Was de raapstelen indien nodig, vooral aan de steeltjes zit vaak nog wat zand. Schud ze goed droog en dep ze evt. nog extra droog met keukenpapier. Stapel de raapstelen netjes op elkaar en snijd ze in stukjes.

Smelt de boter in de pan en bak hierin de ui en knoflook enkele min. zachtjes, maar laat niet bruin worden. Voeg de vermout en bouillon toe en laat het vocht tot tweederde inkoken. Voeg de raapstelen toe en laat slinken. Zet het vuur op zijn laagst en voeg vlak voor serveren de yoghurt toe en breng op smaak met zout en peper. Laat niet meer koken. De saus moet dik genoeg zijn om aan een lepel te blijven hangen.

Je kunt de saus ook pureren, dan wordt hij mooi egaal groen van kleur. Niet gepureerd is hij lekker boers.

Verwarm voor de lamshaas de boter op middelhoog vuur en wacht tot het schuim helemaal is weggetrokken, maar pas op dat de boter niet verbrandt. Leg de lamshaasjes in de pan en bak ze per kant in 1-2 min. mooi bruin afhankelijk hoe rood je de binnenkant wilt hebben. Leg ze op verwarmde borden en bestrooi ze met wat zout en peper.

Serveer met de saus en de warme aardappelsalade.

Bereiden ± 30 min.

aardappelsalade