kibbeling met remouladesaus

kibbeling met remouladesaus

Volg @deliciousnederland op Instagram voor sneak previews vanuit de testkeuken, maar ook voor ons fotogenieke Instagram- gerecht. Deze maand moedigen wij je aan om zelf kibbeling te bakken! Frituur de kibbeling (pag. 69), zet op de foto, pas een instagramfilter toe en tag deliciousnederland erin.

Onder de inzendingen verloten wij elke maand een delicious.boekenpakket!

kibbeling met remouladesaus

hoofdgerecht | 4 personen

1 zoetzure augurk
1 tl kappertjes, fijngesneden
2 el zachte (tuin)kruiden, bijv. peterselie, bieslook en/of kervel, fijngesneden
5 el mayonaise
olie om te frituren
500 g schelvisfilet
225 g zelfrijzend bakmeel
300 ml bruisend mineraalwater
150 g veldsla
300 g doperwten (diepvries), ontdooid
2 bosuitjes, in ringetjes

Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de augurk met de kappertjes en de kruiden door 3 el mayonaise.

Verhit de olie om te frituren tot 180°C. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3-4 cm. Klop een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel met het mineraal- water en een inke snuf zout. Haal de vis door het beslag en laat langzaam in de hete olie zakken. Bak de kibbeling in kleine porties in 3-4 min. goudbruin, gaar en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat op een bord met keukenpapier uitlekken.

Verdeel intussen de veldsla met de erwten over een schaal. Klop de laatste 2 el mayonaise met 2 el water los. Schenk over de salade. Bestrooi met de bosui en peper naar smaak.

Verdeel de kibbeling over 4 borden. Zet op elk bord een schaaltje remouladesaus en serveer met de salade. Geef er gebakken aardappelblokjes of gekookte aardappels bij.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN