De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

indische eieren met sperziebonen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kurkuma, ketjap, kokos en koriander! Mm… Wat veel smaken passen in dit gerecht. Variatie: Doe in plaats van gekookt ei eens dikke stukken omelet door de stoof, ook heerlijk!

Voorgerecht erbij? Probeer deze jukut urab eens! 

indische eieren met sperziebonen

hoofdgerecht (4 personen) | v

6 eieren
300 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
400 g (fijne) sperziebonen
2 sjalotjes, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
6 tomaten, in blokjes
75 ml ketjap manis
150 ml kokosmelk
1 bosje koriander, grof gesneden
50 g geroosterde pinda’s, grof gehakt
evt. sambal

Kook de eieren in 7 min. net hard. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de sperziebonen hierin 6 min. knapperig en beetgaar. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 2 min. Schep de tomaten erdoor en bak deze 3 min. mee.

Schenk de ketjap in de pan en meng goed met de groenten. Schenk langzaam de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Pel intussen de eieren. Leg de eieren tussen de groenten en smoor het geheel 5 min. Voeg peper (of sambal) naar smaak toe.

Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de eieren met de groenten en saus over. Bestrooi met de koriander en de pinda’s.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

indische eieren