hotdog van the fat dog amsterdam

De hotdog is de ultieme snack, maar waar komt de naam eigenlijk vandaan? Het verhaal gaat dat de hotdog uit Frankfurt komt. De cartoonist Tad Dogan maakte tijdens een polo-evenement een cartoon van een teckel die tussen een broodje zat, omdat er worstjes voor de honden werden verkocht. Ander leuk feit: Op 23 juli is het Nationale Hotdogdag! 

Zin in meer hotdogs? Maak dan ook deze Mexicaanse.

the fat dog’s don corleone hotdog met venkelsalade, knoflook, basilicum en salamikruim
lunchgerecht | 10 hotdogs

Deze dog is een vondst van The Fat Dogchef. De Italiaanse smaken van salami, venkel en basilicum gaan harmonieus samen en de panko geeft crunch.

1 grote venkel
100 ml wijnazijn
200 ml olijfolie
½ bos basilicum
250 g mayonaise
1 salamiworst
2 el broodkruim of panko + 10 witte puntjes
10 varkensworstjes (van een goede slager)

Schaaf de venkel op een mandoline heel dun (½ mm) en bewaar de plakjes in een bak met ijswater, zo worden ze extra knapperig. Meng de azijn en olie en peper en zout. Pureer ½ bos basilicum, houd wat blaadjes achter. Voeg 250 g mayonaise toe en mix tot een fijne basilicummayonaise.

Snijd de salami in blokjes van 4-5 mm. Bak ze knapperig. Voeg eventueel tegen het einde van het bakken een handje panko toe om het extra knapperig te maken.

Verhit wat olie in een braadpan en bak de varkensworsten in ± 10 min. goudbruin en gaar. Snijd de puntjes open in de lengte.  Vul de broodjes met wat venkelsalade.

Leg de warme varkensworst erop. Snijd de overgebleven basilicum fijn. Maak de hotdog af met wat basilicummayonaise, daarop het salamikruim en de basilicum.

Bereiden ± 35 min.
thefatdog.nl

RECEPTEN THE FAT DOG FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, MARIE-PIERRE MOREL STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING YVONNE JIMMINK PRODUCTIE MERIJN TOL 

 

hotdog