gegrilde kip in kruidige yoghurt

vleesboekutmbox

gegrilde kip in kruidige yoghurt

hoofdgerecht | 4 personen

200 ml dikke Griekse yoghurt
4 el olijfolie
2 el citroensap
2 teentjes knoflook, geperst
1 el korianderblaadjes, gehakt
1 el muntblaadjes, gehakt
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemberpoeder
2 gedroogde chilipepertjes, uit de vijzel
1 tl zout
1 kg drumsticks (8 stuks)
rode en groene puntpaprika’s* en 2 citroenen gehalveerd voor erbij.

Meng de yoghurt, olie, citroensap, knoflook, kruiden, specerijen en pepertjes met een garde. Smeer de drumsticks in met deze marinade. Laat de drumsticks minimaal 6 uur, liefst een nacht, in de koelkast marineren. Schep de drumsticks af en toe om. Neem de drumsticks uit de marinade, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Gril de drumsticks op een rooster boven een niet te hete barbecue in 30 min. gaar. Keer de drumsticks regelmatig. Leg hele rode en groene puntpaprika’s op het rooster naast de drumsticks. Leg er ook wat gehalveerde citroenen naast. Rooster de paprika’s tot ze mooi zacht zijn.

Grillen in de oven kan ook. Verwarm de oven voor op 200°C in combinatie met de grill. Leg de drumsticks op een rooster boven een bakplaat met wat water en zet deze zo lag mogelijk in de oven. Gril de drumsticks in ±45 min. gaar. Keer ze regelmatig. Server de gegrilde kip met de geroosterde rode en groene puntpaprika’s en een gehalveerde gegrilde citroen.

*Puntpaprika’s zijn bij veel supermarkten en bij mediterrane winkels te koop. Ze zijn zoeter en de schil is zachter dan bij gewone paprika’s.

Bereiden 45-60 min. / marineren 6 uur – 1 nacht.

 

 

gegrilde-kip-delicious