flammkuchen met zalm

Sluit de week af met taart! Je belegt een dun brooddeeg met zachte gebakken uien, gerookte zalm en gruyère en schuift deze 20 min. in de oven. Ideaal als er onverwacht extra mensen blijven eten.

Heel anders: curry met kool en zalm!

flammkuchen met zalm

hartige taart | 12 personen

500 g bloem, gezeefd + extra om uit te rollen
1 zakje gedroogde gist (7 g)
8 el olijfolie
750 g uien, in ringen
400 g crème fraîche
150 g gerookte zalmfilet, in reepjes
200 g guyère kaas (stukje), geraspt

Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van de bloem, gist, 3 el van de olijfolie, 275 ml handwarm water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt op kamer temperatuur 1 uur rijzen.

Verhit intussen in 2 koekenpannen de rest van de olijfolie. Bak de uiringen met een snuf zout op matig vuur in 10 min. zacht. Neem de pannen van het vuur.

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een royaal met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 40×30 cm, keer het deeg tijdens het rollen regelmatig en bestuif met bloem, zo rolt het makkelijker uit. Leg de deeglap op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het deeg met de crème fraîche. Verdeel er de uiringen en zalm over. Bestrooi met de kaas. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Snijd in 12 stukken en serveer warm. Lekker met een frisse bladsalade met olijven.

Bereiden ± 30 min. / rijzen ± 1 uur / oven ± 20 min.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS

flammkuchen