draadjesvlees met sinaasappel en soja

Wat dit draadjesvlees anders maakt dan andere stoofschotels? Je bakt het vlees na het stoven op zodat het krokant wordt.

Krokant draadjesvlees met sinaasappel en soja
hoofdgerecht | 4 personen

2 winterwortels, geschrapt
4 el olie
2 rode uien, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
600 g riblappen
350 ml runderfond
30 ml Japanse sojasaus sap en rasp van 1 grote (bio)sinaasappel
2 sinaasappels, in dunne partjes
1 el honing

Snijd de wortel over de lengte in kwarten en dan in stukken van ± 5 cm. Verhit 3 el van de olie in een stoofpan met dikke bodem. Bak de rode ui met de wortel 5-6 min. op halfhoog vuur goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Neem de groente uit de pan en houd apart. Zet het vuur hoog, voeg het vlees toe en bak in delen in 5-6 min. rondom goudbruin. Blus af met de fond. Voeg het wortelmengsel weer toe. Houd 1 tl sojasaus apart en voeg de rest met het sap en rasp van de sinaasappel toe aan de pan en breng aan de kook. Laat met de deksel de pan op laag vuur 3½-4 uur zachtjes stoven. Keer het vlees af en toe.

Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bestrijk de sinaasappelpartjes met wat olie en leg ze op een met bakpapier bekleed bak- blik. Bak ze 15 min. in het midden van de oven. Bestrijk halverwege met honing en keer ze. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Zeef de saus (de wortels gebruik je niet meer) en kook zover in totdat het iets gebonden is. Kwast het vlees in met de resterende sojasaus. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak op hoog vuur het vlees in ± 5 min. aan alle kanten knapperig. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de saus en sinaasappelpartjes. Lekker met polenta en gestoofde rodekool.

Bereiden ± 30 min. / stoven ± 4 uur /  oven ± 15 min

FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN  RECEPTEN DOSIA BREWER, MINTA NICOLAÏ, BAS ROBBEN, TRUDELIES SCHOUTEN, MERIJN TOL

draadjesvlees-delicious