Ovengerechten zijn perfect om weer op temperatuur te komen met dit koude, druilerige weer. Deze hartige taart met knolselderij heeft een goudbruin knapperig korstje en is heel geschikt om voor een groter gezelschap te koken en samen te delen. Om daarna op de bank met z’n allen een grote pot thee leeg te drinken terwijl de regen tegen het raam tikt… Herfstweer is zo erg nog niet!
Deze quiche met selderij en roquefort moet je ook eens maken!
hartige taart met knolselderij, ui en kaas
hoofdgerecht | 4 personen
3 el olie + extra om in te vetten
100 g mager rookspek, in blokjes
4 middelgrote uien, in ringen
1/2 knolselderij, in blokjes
8 plakjes diepvries deeg voor hartige taart, ontdooid
4 eieren
175 ml slagroom
200 g geraspte gruyère (Zwitserse kaas) of belegen kaas
350 g gemengde groene sla voor erbij
100 ml vinaigrette voor over de sla
Verwarm de oven voor op 185°C.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak het spek hierin knapperig. Neem het spek uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze op halfhoog vuur 10-12 min. totdat ze zacht zijn. Blancheer ondertussen de knolselderij 2 min. in ruim kokend water met zout net beetgaar en giet af.
Bekleed een ingevette quichevorm van ± 24 cm Ø met de plakjes taartdeeg, zorg dat de randjes elkaar net mooi overlappen en druk goed aan.
Verdeel het spek, de ui, knolselderij en helft van de kaas over de deegbodem. Klop de eieren met de room kort los, breng op smaak met zout en peper en schenk in de taart. Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 min. gaar en met een goudbruine korst. Serveer met de gemengde rode sla en vinaigrette.
vegatip
Laat het spek weg en voeg nog 100 g extra kaas toe.
Bereiden ± 30 min./ oven ± 40 min.
RECEPTEN EN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN BEREIDING BART STUART FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL
Wil je nog veel meer lekkers koken? Bestel dan hier het nieuwste delicious nummer, vol verse inspiratie en recepten!