saucijzenbroodjes

delicious.friend Eke Mariën: ‘Mijn oma nam altijd saucijzenbroodjes voor me mee! Inmiddels maak ik ze zelf en varieer met de kruiden in het gehakt. Maak ze niet te kruidig dan verdwijnt de hamonie tussen krokant deeg en de vulling.’

Maak ook eens deze worstenbroodjes met naegelholt!

saucijzenbroodjes

hapje | 8 stuks

200 g half-om-halfgehakt
½ tl kerriepoeder
1 tl bouillonpoeder
mespuntje nootmuskaat
8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 eierdooier
2 el slagroom

soezendeeg
100 ml water
50 g boter
50 g bloem
3 kleine eieren (totaal 125 g, zonder schaal)

Verwarmde oven voor op 200°C. breng het gehakt op smaak met ½ tl zout, de specerijen en het bouillonpoeder.

Breng voor het soezendeeg in een steelpan 100 ml water met de boter aan de kook. voeg in 1 keer alle bloem toe en roer goed met een houten lepel tot een stevige deegbal ontstaat. Blijf het deeg doorroeren tot het zanderig begint te worden op de bodem van de pan.

Neem de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen door het deeg. Het soezende is goed als het soepel is en mooi glanst.

Roer 160 g soezendeeg* door het gekruide gehakt. verwarm de oven voor op 200°C. leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op en met bloem bestoven werkvlak. Doe de gehaktvulling in een spuitzak met een grote ronde spuitmond, 2 cm. Spuit op alle plakjes bladeren een dikke strook vulling net onder het midden van de plakjes deeg. Meng de eierdooier met de slagroom en bestrijk de smalle strook deeg onder de vleesvulling met het eimengsel. Sla de brede strook deel over de vulling heen en plak het vast op het met ei bestreken deeg. Druk over de hele breedte goed vast met een vork. Bestrijk de bovenkanten van de saucijzen met het eimengsel en bak de broodjes in 25 min. goudbruin in het midden van de oven.

*Van de rest van het soezendeeg kun je soesjes bakken. Spuit kleine bolletjes op een ingevetten bakplaat. Bak de soesjes in het midden van een goed voorverwarmde oven van 220°C in 20-25 min. gaar en goudbruin. Schakel na 10 min. de oven terug naar 185°C. Laat ze afkoelen en vul ze met slagroom of banketbakkersroom.

bereiden ± 30 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN EKE MARIEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL

Lekker met een flinke dot delicious. mosterd kruidnagel. Deze en andere delicious. producten zijn makkelijk en snel te bestellen in de delicious. webshop.