geroosterde pompoenpartjes met citroenmayo

Herfst is hét seizoen voor pompoen. Dús mag een pompoenrecept niet ontbreken! Maar dan wel á la delicious: roosteren in de oven, husselen met het oh zo lekkere venkelzaad en dippen in een citroenmayo.

Dit wist jij nog niet van pompoen!

geroosterde pompoenpartjes met citroenmayo

hapje | 10 personen | v

1 kleine pompoen
1 tl venkelzaad (toko, natuurwinkel)
3 el milde olijfolie
½ ingemaakte citroen (Turkse of Marokkaanse winkels)
100 ml citroenmayonaise
zoutflakes, voor erover

Stap 1
Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften (mét schil) in gelijke partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper, zout en venkelzaad, besprenkel royaal met olie.

Stap 2
Halveer de gekonfijte citroen, verwijder het zachte vruchtvlees en snijd de schil fijn. Meng de mayonaise met de citroenschil en breng op smaak met zwarte peper uit de molen.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 220°C. Rooster de pompoen in 10-15 min. gaar in het midden van de oven. Bestrooi evt. met wat zoutflakes. Schep halverwege een keer om. Serveer de warme pompoenpartjes met de citroenmayo.

Voorbereiden ± 15 min. / bereiden ± 5 min. / oven ± 15 min.

RECEPTEN EN FOODSTYLING NADIA ZEROUALI FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Geroosterde pompoenpartjes-delicious