groente-kedgeree met vegagehakt

groente-kedgeree met vegagehakt

Kedgeree, een bekend Indiaas rijstgerecht, is ideaal om een flinke portie groenten in te doen. Zorg dat de bereidingstijd van de groenten niet langer dan 10 min. is. Maak anders de stukjes groenten kleiner, dan is de bereidingstijd korter.

Probeer ook eens deze Indiase pizza met lamsvlees en aubergine!

groentekedgeree met vegagehakt
hoofdgerecht | 4 personen | v

Door een mix van groenten te maken, kom je sneller aan de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag. Hier kom je al snel aan ruim 800 g (150 g ui, 300 g prei, 200 g erwten, 200 g peultjes) voor 4 personen.

3 el olie
1 ui, fijngesneden
300 g prei, in dunne ringen
180 g vegetarisch gehakt*
1 tl gemalen koriander
2 tl kerrie
100 g rode linzen
750 ml groentebouillon (van tabletten)
200 g snelkook zilvervliesrijst
200 g (bio)tuinerwten
200 g peultjes
2 eieren
3 el peterselie, fijngesneden

Verwarm in een hapjespan of wok de olie. Bak hierin de ui en prei in ± 3 min. totdat ze wat zachter zijn. Schep het vegagehakt met de koriander en kerrie erdoor en bak 1 min. mee.

Voeg de linzen toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de linzen ± 10 min.

Doe de rijst en tuinerwten erbij en kook met de deksel op de pan nog ± 10 min. Doe 5 min. voor het einde van de kooktijd ook de peultjes erbij en sluit de pan weer.

Kook intussen de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes.

Schep de kedgeree om en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 borden, leg de partjes ei erbij en bestrooi met peterselie.

* Vegetarisch gehakt vind je bij de vleesvervangers in het koelvak in de supermarkt.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 7 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.