taiwanese stoombroodjes met kippenlever, knoflookchips, bosui en radijs

Werry van Leeuwen kookt spannend, afwisselend én met aparte ingrediënten in zijn restaurant Sugar Hill in Arnhem. Voor delicious. bedacht hij 5 recepten met minder courant vlees, zoals ossenstaart, varkensniertjes en runderhart. Lees meer over Werry en maak zijn Taiwanese stoombroodjes met kippenlevers!

Culinaire lef heb je nodig en veel ervaring. Dan weet je hoe je van vissenhuid een heerlijke kroepoek maakt, of van bloemkoolblad een bijzondere soep. Dan durf je varkenspoten op de kaart te zetten. Werry heeft lef én ervaring en kookt met van alles, vaak simpelweg met wat zijn leveranciers hem voorzetten. Dat maakt de kaart van Sugarhill altijd spannend en afwisselend. En puur & rauw, zoals ze het zelf noemen.
Net als Werry avontuurlijk koken? Maak dan zijn recept voor gua boa!

steamed buns (gua bao) – taiwanese stoombroodjes met geglaceerde kippenlevertjes, knoflookchips, bosui en radijs

lunchgerecht | 4 personen

1 el sesamolie
200 gram kippenlever
2 el hoisinsaus
1 el limoensap
1 el sesamzaad
4 gua bao broodjes*
4 radijzen, in dunne plakjes
1 el sushi-azijn*
3 el arachide-olie
1 teen knoflook, in dunne plakjes
2 bosuitjes, fijngesneden
ook nodig: stoompan

Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak hierin de kippenlevertjes 6-8 min. op middelhoog vuur tot ze vanbinnen rosé zijn. Roer de hoisinsaus, het limoensap en sesamzaad erdoor en breng op smaak met flink peper en wat zout. Neem de pan van het vuur en zet apart. Stoom intussen de gua baobroodjes 8 min. warm in een stoompan. Doe de radijs en sushiazijn in een kom en laat even staan zodat de smaak kan intrekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook in ± 2 min. krokant. Snijd de bapaobroodjes open en verdeel de kippenlevertjes, saus uit de pan, radijs, knoflookchips en bosui erover.

* Gua bao zijn Taiwanese gestoomde broodjes zonder vulling, te koop bij de toko of Aziatische supermarkt. Sushi-azijn is een mengsel van suiker, zout, rijstazijn en mirin. Je kunt het zelf maken of koop het kant-en-klaar bij de Aziatische supermarkt.

Bereiden ± 30 min.

TIP Zelf bapaobroodjes maken? Zie het recept in delicious.maart van Mister Kitchen!

Sugar Hill, Klarendalseweg 192, Arnhem, 026 389 20 10, sugarhill.nl

 

RECEPT WERRY VAN LEEUWEN FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING DOSIA BREWER, MINTA NICOLAÏ

conversieblokjes

stoombroodjes-delicious