geroosterde paprika met granen-koriandersalade

Vier de zomer met Janneke’s verrukkelijke maaltijdsalades met feestelijk tintje. En zeg nou zelf: een salade serveren in bonte paprika’s geeft meteen een extra zomers tintje toch?!

Janneke: ‘Ik kies altijd de granen waarin ik op dat moment zin heb. Voor een fijne salade gebruik ik meer quinoa, wanneer ik zin heb in een grovere salade met extra beet ga ik vooral voor tarwe en bulgur. Ook gort en spelt, vaak bij biologische supermarkten verkrijgbaar, zijn heerlijk in deze salade.

geroosterde paprika met granen-koriandersalade

hoofdgerecht | 4 personen

8 paprika’s, bijv. oranje, geel en rood
200 g granen, bijv. tarwe (tarly), bulgur, gort en/of quinoa
75 g ongezouten noten, bijv. hazel- en pistachenoten en/of amandelen, grof gehakt
½ komkommer, in blokjes
3 sjalotten, fijngesnipperd
½ bosje radijsjes, in plakjes
2 limoenen, gehalveerd
6 el extra vierge olijfolie
1 bosje koriander

Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de kapjes van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zet ze, met het kapje er weer op, op de bakplaat. Rooster de paprika’s in 25 min. gaar. Kook intussen de granen afzonderlijk – want elk een eigen bereidingstijd – volgens beschrijving op het pak gaar. Giet af en spoel onder stromend water kort koud en laat goed uitlekken.

Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Meng de komkommer, sjalot, radijs en noten door de granen. Knijp de limoenen erboven uit. Schenk de olijfolie erbij en schep om. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd vlak voor serveren de koriander grof en meng door de granen. Vul de paprika’s met de salade en leg er de kapjes weer (schuin) op. Lekker met een beetje notenbrood.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Dit recept verscheen eerder in delicious.

 

geroosterde paprika granensalade - delicious