kip met gekaramelliseerde miso & bacon

kip met gekaramelliseerde miso & bacon

Als we een gerecht een smaakoppepper willen geven, dan grijpen we steeds vaker naar miso: een gefermenteerde sojabonenpasta met een complexe, hartige smaak. Je bestrijkt de kippakketjes na het bakken hiermee en schuift ze dan in de oven. Zo gaat de miso, samen met ahornsiroop, heerlijk karamelliseren.

gekaramelliseerde misokip met bacon

hoofdgerecht | 4 personen

4 lente-uien, fijngesneden + extra voor serveren
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 el olijfolie
12 plakjes panchetta of doorregen bacon
4 grote kippendijfilets, schoongesneden
2 el misopasta (oosterse supermarkt)
2 el sojasaus
2 el ahornsiroop
zonnebloemolie, om in te frituren
25 g gedroogde rijstvermicelli of glasnoedels
zoete-aardappelpuree, voor erbij
ook nodig: bakpapier, keukenpapier

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.

Stap 2
Pureer de lente-ui in een keukenmachine met de knoflook, 1 tl zout en 1 el olijfolie tot een pasta.

Stap 3
Leg 3 plakjes pancetta (of bacon), iets overlappend, op een vel bakpapier. Leg dan aan één kant een kippendijfilet, gladde kant onder, erop. Herhaal met de overige plakjes pancetta en kippendijfilets. Verdeel over elke kippendijfilet een lepel van de uitpasta en vouw ze dicht. Rol elke kippendijfilet strak in de pancetta tot een pakketje.

Stap 4
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kippakketjes met de naad onder in de pan, en bak ze 5 min. tot ze licht goudbruin zijn, keer 1 keer om. Leg ze in een met bakpapier beklede braadslee.

Stap 5
Klop de misopasta, sojasaus en ahornsiroop door elkaar in een kom en bestrijk de kippakketjes er royaal mee. Braad de pakketjes in 20-25 min. in de oven gaar.

Stap 6
Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de noedels in plukken en frituur deze in porties. Neem de noedels, zodra ze opzwellen en krokant worden, uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Stap 7
Serveer de kip op een bergje zoete-aardappelpuree, met gefrituurde noedels en extra lente-ui.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN JILL DUPLEIX FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING VIVIEN WALSH