Janneke: ‘De gehaktbroodjes zijn ook lekker met gekookte Hollandse aardappels, gesmoorde savooiekool of bij stamppot. Of maak wat extra en snijd ze in plakken voor op een sandwich bij de lunch, of serveer ze in stukjes met een augurkje bij de borrel.’
gehaktbroodjes met krokant kruidenkruim
hoofdgerecht | 4 personen
5 sneden wit casinobrood
4 takjes peterselie + extra voor serveren
4 takjes bladselderij + extra voor serveren
600 g gemengd gehakt
1 ei
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel
¼ tl gemalen kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het casinobrood (met korsten) in de keukenmachine tot grof broodkruim. Snijd het blad van de kruiden fijn en meng door het broodkruim.
Meng het gehakt met het ei, de specerijen, de helft van het kruiden-broodkruim en zout en peper naar smaak. Vorm er 4 gehaktbroodjes van.
Strooi de rest van het kruiden-kruim op een schaal. Voeg een beetje zout toe en rol de gehaktbroodjes erdoor. Leg ze op de bakplaat.
Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Bestrooi met nog wat gehakte kruiden. Lekker met aardappel-knolselderijpuree en gestoofde worteltjes.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 25-30 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN