Vanavond eten we – bij een goed stuk vlees – deze gebakken en gekaramelliseerde witlof met walnoten. Daarbij eten we een overheerlijke gratin (die vind je ons maartnummer 2013). Nu kun je denken…die witlof zal wel zoet smaken door de karamellisatie. Maar niets is minder waar. De witlof smaakt niet zoet maar krijgt door het karamelliseren wel een bijzondere smaak.
Gebakken witlof met walnoten
bijgerecht | voor 4 personen
1 el boter
4 struiken witlof, los gesneden bladeren
3 el walnoten, grof gehakt
1 el suiker
zout en (versggemalen) peper
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, voeg de witlof toe. Bak de witlof ± 5 min. op middelmatig hoog vuur goudbruin. Strooi de suiker erover heen en voeg naar smaak zout en peper toe. Strooi de walnoten erover en bak samen nog ± 5 min.
Bereiden: ± 5 min.
TIP: Lekker bij gehaktbrood en aardappelgratin met salie en knoflook. Ook deze recepten vind je in het aprilnummer van 2007!
PRODUCTIE MERIJN TOL RECEPTUUR YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE SVEN BENJAMINS STYLING LAURA JONGENEEL
Dit recept verscheen eerder in delicious. – April 2007