Dé delicious. appeltaartwedstrijd: het winnende recept


De winnende appeltaart van de delicious. appeltaartwedstrijd, gehouden in boekhandel Scheltema in Amsterdam, is bekend. Tromgeroffel… Sandrine van @gateauxdesanou deelde haar overheerlijke appeltaart volgens familierecept met ons. Extra leuk: Sandrine maakt Franse taarten op bestelling.

Sandrine: ‘Deze taart brengt mij terug naar mijn vakanties bij mijn Franse oma. De meest overheerlijke gerechten kwamen uit de ogenschijnlijk simpele keuken. Zo ook de vers geurende taarten waarvan het fruit uit eigen oogst kwam. Inmiddels heb ik het recept dat ik van mijn moeder kreeg een eigen draai gegeven. Het maakt niet uit wie deze taart maakt, als je hem met net zoveel aandacht bakt als mijn oma en moeder, dan proef je dat er doorheen. Bon Appétit’.

Kun je niet genoeg krijgen van appeltaarten maken? Probeer deze appel-spelttaart!

de delicious. appeltaartwedstrijd: het winnende recept

Bakvorm van 24 cm
125 gr koude boter
125 gr suiker
1 ei
250 gr bloem
snuf zout

Voor de vulling
3 à 4 friszure appels
30 gr boter
100 gr suiker
1 tl kaneel
2 eieren
20 gr amarettikruim

Bereidingstijd: 25 minuten

Stap 1
Verwarm de over voor op 200 graden.

Stap 2
Doe voor het deeg de koude boter in stukjes samen met de suiker en roer tot de suiker aan de boter vastzit. Voeg het ei toe en roer kort.  Voeg het meel en het zout toe en wrijf met je vingers tot de boter en meel uit hele kleine deeltjes bestaat. Kneed kort tot een bal en laat in plastic minimaal een uur rusten in de koelkast.

Stap 3
Schil de appels en snijd in dunne plakjes.

Stap 4
Rol het deeg tot een lap en vul de vorm ermee. Strooi het amarettikruim over de bodem. Rangschik de appels in een waaier in de taartvorm (eerst een buitenring en dan een binnenring in de tegengestelde richting).

Stap 5
Laat de boter smelten op het vuur. Roer in een kom de suiker met kaneel tot kaneelsuiker en klop de eieren erdoorheen. Voeg dan de gesmolten boter toe en roer dit goed door. Giet het boter, suiker, ei mengsel gelijkmatig over de taart en bak de taart voor 30 minuten in de oven.

Appeltaart delicious.

Onderstaande taarten hebben niet gewonnen, maar verdienen het zéker om hier getoond te worden!

Appeltaart delicious.