foodwelovebox met power

Elke maand een box met een gulle selectie van prachtproducten. Bij FoodWeLove weten ze wel hoe ze ons enthousiast krijgen. Al helemaal met het regelrechte powerfood dat er deze maand in zit. Met het boekweitmeel uit de box (die nog steeds te bestellen is, trouwens) maak je de powerpancakes uit ons powerfoodnummer!

Boekweitmeel geeft deze pannenkoekjes samen met het amandelmeel en 
de rijstemelk- of amandelmelk een volle, nootachtige smaak. Boekweit en amandelen 
bevatten veel kalium, fosfor en magnesium, goed voor je spieren en botten. 
In Amandelen zitten ook nog veel goede vetzuren, vitamine B en eiwitten. 
Blauwe bessen geven veel vezels en anti-oxidanten + vitaminen E & C.

We mogen van FoodWeLove een kortingscode weggeven waarmee je 50% korting krijgt op je eerste box. Vul DMFWL2014 in bij het vakje ‘kortingscode‘. Bestel voor 30 april en je start je abonnement met de Bring In Spring-box. De box daarna is samengesteld door banketbakker Hidde de Brabander. De kortingscode is geldig t/m 7 mei 2014.

powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen

snack of nagerecht (4 personen)

125 g boekweitmeel uit de FoodWeLoveBox*
75 g amandelmeel*
1 tl bakpoeder, gezeefd
2 eieren
300 g rijst- of amandelmelk*
50 g kokosolie* + extra voor in de koekenpan
200 g bosbessen of blauwe bessen 
(evt. diepvries)
dadelsiroop*

Meng de meelsoorten met het bakpoeder en een snuf zout in een hoge kom. Druk een kuiltje in het midden van het meel en breek hierboven de eieren. Klop vanuit het midden met een pollepel steeds meer meel door de eieren totdat het dik is. Voeg dan steeds roerend vanuit het midden steeds wat melk toe, totdat alle meel is opgenomen en het een dik beslag zonder klonten is. Als je teveel melk ineens toevoegt, krijg je klontjes, die je niet makkelijk meer wegroert. Roer nu rustig de rest van de  melk erdoor.

Smelt de kokosolie in een koekenpan en klop door het beslag. Roer de blauwe bessen erbij. Verhit de koekenpan op half hoog vuur goed voor, bestrijk de panbodem evt. met nog wat kokosolie. Schep 3 bergjes van het beslag in de pan en bak ze als drie-in-de-pan in 5-7 min. goudbruin en gaar. Keer ze na 3-4 min. Houd ze warm op een bord dat je 
op een pan met zacht kokend water plaatst en bak zo ook de rest. Je hoeft geen olie meer toe te voegen, die smelt uit het beslag in de pan. Serveer de pannenkoekjes met dadelsiroop.

* Boekweit- en amandelmeel, amandel- en rijstmelk, dadelsiroop en kokosolie  zijn te koop bij natuurwinkels. Bij de supermarkt heb je ook een steeds grotere keuze uit granen- en notenmelk. Je kunt ook soja- of geitenmelk nemen, maar de smaak hiervan is iets anders. Dadelsiroop is ook bij mediterrane winkels te koop. +

Bereiden ± 40 min.

pannenkoeken blauwe bessen - delicious