fettucini met nectarine en fiore Sardo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fiore Sardo is vernoemd naar het Sardijnse schapenras sarda dat de melk levert. Een harde schapenkaas, gemaakt van zowel ongepasteuriseerde als gepasteuriseerde melk en tot 10 maanden gerijpt, wordt in de beginperiode in een rookruimte gelegd. Hierdoor krijgen de kaasjes hun lichtbruine korst en hun licht rokerige smaakje. Heerlijk met abrikozen en noten en een glas Italiaanse Reciotto.

hoofdgerecht (4 personen)

400 g gedroogde) fettuccini
4 nectarines, ongeschild, in partjes
2 el olie voor het roosteren
50 g amandelschaafsel
30 g peterselie, blaadjes en stelen
2 el witte balsamicoazijn
100 ml milde extra vierge olijfolie
200 g Fiore Sardo kaas of pecorino

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in ruim water met 1 el zout. Verhit een grillpan of grillplaat op hoog vuur. Bestrijk de nectarinepartjes met een beetje olie en rooster ze ± 1 min. aan elke kant.

Bak het amandelschaafsel in ± 3 min. goudbruin in een droge koekenpan op matig vuur. Pureer in een keukenmachine de peterselie met de azijn en olijfolie. Schep de peterseliedressing door de warme pasta en verdeel deze over de borden. Leg de geroosterde stukjes necarine ertussen en bestrooi met het amandelschaafsel. Schaaf er flink wat Fiore Sardo overheen en bestrooi met vers gemalen zwarte peper.
Bereiden ± 35 min.
p.p. ± 900 kcal/ 30 g eiwit / 50 g vet / 83 g koolhydraten

Receptuur en bereiding Eke Mariën Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel

Dit recept verscheen reeds eerder in delicious. magazine.