Van brunchsalade tot eggs benedict: 4x feestelijke brunchrecepten

Of je het nu klein houdt met alleen het gezin, het met zijn tweetjes viert of van plan bent te videobellen met de hele familie: geniet vooral samen van een heerlijke feestbrunch. Een tafel vol lekkers zoals een salade met forel en een gepocheerd eitje, cantharelquiche, heerlijke amarettisandwiches of eggs Benedict met parmaham: voor ieder wat wils!   

Liever een ontbijt dan een brunch? Bekijk onze tips & tricks voor het kerstonbijt!

Feestelijke brunchrecepten

salade met forel, zuurkool en gepocheerd ei
Forel, spruitjes, zuurkool, gepocheerde eieren en avocado leveren samen deze spannende salade op. Maak er een romige dressing bij van eidooier, mosterd en citroensap en serveer de salade lauwwarm. Ook deze speltsalade maak je met gepocheerd ei & spruitjes & lekker veel groene kruiden!
naar recept
salade met forel
Amarettisandwich met espressocrème
Amaretti morbidi zijn de zachte variant van Italiaanse amandelkoekjes. Met Hollandse bitterkoekjes is dit ook onweerstaanbaar.
naar recept
amaretti mokkacreme-delicious
cantharelquiche met brie & salade met honingnoten
Een van onze favoriete recepten uit de rubriek familietijd, waarin Janneke Philippi makkelijke en verrassende weekmenu’s samenstelt. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!
De smaak te pakken? Maak dan ook deze hartige paddenstoelentaart met prei en kaas!
naar recept
cantharel quiche
eggs benedict met parmaham en basilicumhollandaise
Eggs benedict is een absolute brunch-klassieker. Deze eggs benedict met parmaham is extra luxe! Natuurlijk door die heerlijk smeltende zoet-zoute parmaham, maar ook door de basilicum in de hollandaisesaus. De parmaham kan je trouwens vervangen door gerookte zalm. En wil je je eggs benedict liever vega? Dan serveer je ‘m met een handje geslonken spinazie.
Wil je je eggs benedict met een echte Engelse muffin serveren?
naar recept
Eggs benedict met parmaham
Eggs benedict met parmaham
Styling: Janneke Philippi | Fotografie: Serge Philippi Studio Philippi