amandelkoekjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten voor bij (h)eerlijke Fairtrade thee, zoals deze homemade amandelkoekjes!

amandelkoekjes

koekjes | 30 stuks

Begin een dag van tevoren met dit recept.

175 g geschaafde amandelen
140 g fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eiwitten
40 g boter, gesmolten
40 g bloem, gezeefd

Meng de amandelen met de suiker, vanille, een snuf zout en eiwitten door elkaar. Schenk er al roerend de boter bij. Zet het beslag afgedekt met plasticfolie 1 nacht weg.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Schep de bloem luchtig door het beslag. Leg hoopjes van telkens één flinke eetlepel beslag met 4-5 cm tussenruimte op ingevette bakplaten en strijk de hoopjes met de bolle kant van een lepel uit tot mooie rondjes.

Bak ze in 15-18 min. in het midden van de oven gaar en lichtgekleurd. Neem uit de oven
en haal ze snel met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat op een rooster verder afkoelen. Bewaar droog en goed afgesloten.

Bereiden ± 15 min. / rusten ± 1 nacht/ 
oven ± 18 min.

RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN BEREIDING EGDIE BROUWER, TRUDELIES SCHOUTEN 
FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK

 

amandelkoekjes fairtrade | delicious