dadel-mueslirepen

dadel-mueslirepen

Zoete gerechten en sticky dadelstroop… wat een verrukkelijke combinatie! Wedden dat je ‘smelt’ van deze perfecte dadel-mueslirepen!

Maak ook eens deze repen met frambozen, noten en zaden!

dadel-mueslirepen

snack | ± 16 repen

250 g (spelt)muesli
4-5 el zonnebloem- en/of pompoenpitten
100 g noten (pistache, walnoot en/of hazelnoot), grof gehakt
150 g zongedroogde dadels zonder pit, grof gehakt
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen kardemom
150 ml Melvita biologische dadelstroop
2 eieren, losgeklopt
50 g bloem
zout
ook nodig: bakpapier, taartvorm (28 x 18 cm)

Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe in een kom de (spelt)muesli met de zonnebloem- en/of pompoenpitten, gehakte noten, zongedroogde dadels , gemalen kaneel en gemalen kardemom.

Voeg de Melvita biologische dadelstroop, eieren, bloem en een snufje zout toe. Schep goed om zodat een dik beslag ontstaat. Schep het mueslibeslag in een met bakpapier beklede brownievorm of lage taartvorm (28×18 cm). Leg er een vel bakpapier op en druk het mengsel stevig aan,
denk ook aan de hoeken! Trek het vel bakpapier voorzichtig weer eraf.

Bak in de voorverwarmde oven in ± 25 min. goudbruin. Laat de dadel-mueslikoek helemaal afkoelen en snijd hem in 16 mooie repen.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 25 min.

DELICIOUS. SAMEN MET MELVITA – RECEPT, FOTOGRAFIE EN STYLING STUDIO PHILIPPI

 

Serveer deze repen naast een lekker kopje dampende delicious. thee. Alle soorten zijn via onze site te bestellen als losse thee of in zakjes.